Teljesen megújul a Deseda-tó környéke

Mintegy három milliárd forintnyi uniós és hazai forrásból teljes egészében megújul a Kaposvár közelében található Deseda-tó környéke.

A Németh István program keretében megvalósuló fejlesztés több elemből áll, de zöme nyár végéig elkészül. A legnagyobb, 2,4 milliárd forintos eleme a kemping újjáépítése lesz, amely minőségi szálláshely-fejlesztésről is szól, és a tervek szerint 2020-ig valósul meg. Szita Károly, Kaposvár polgármestere elmondta: a cél az, hogy a kaposváriak közkedvelt tava a szabadidő eltöltésére alkalmas jóléti pihenőhellyé váljon. 

 

Teljesen megújul a Deseda-tó környéke

A sok elemből álló fejlesztést TOP-os forrásokból és a Modern Városok program támogatásaiból valósítják  meg

 

 
Az elmúlt három évben 700 millió forintot fordítottak a Deseda-tó környékének fejlesztésére. Az új, 3 milliárd forintos csomagban szerepel útfejlesztés, vizesblokképítés és -felújítás, valamint kikötők, öltözők, pihenőstégek, napozóhelyek és vízi játszótér létesítése. Az érintett vállalkozókkal együtt felújítják a büfésort, és őszig kikotorják a tavat. Az útfejlesztések részeként két új híd, a helyi arborétum legmagasabb pontján pedig kilátó épül. A város fejlesztéseit a SEFAG Zrt. is támogatja.

 

MTI/T.D.