Új képzésekkel bővült a Kaposvári Egyetem

A Kaposvári Egyetem és a Magyar Labdarúgó Szövetség megállapodást kötött, valamint Nemzetközi Színházi Műhely nyílt Kaposváron, amelyen három országból mintegy nyolcvan színész szakos felsőoktatási hallgató és rendező gyakornok vesz részt.

Az egyetem és szövetség megállapodása révén a hallgatók a játékvezetés a labdarúgásban elnevezésű tárgyat is választhatják a jövőben. Hanacsek Attila, az MLSZ játékvezetői bizottságának alelnöke arról számolt be, hogy Debrecen, Nyíregyháza, Pécs és Zalaegerszeg után ötödikként a kaposvári felsőoktatási intézménnyel született meg az együttműködés. A képzés szeptemberben indul, melynek 3000 hallgatója van.

 

A Kaposvári Egyetem és a Magyar Labdarúgó Szövetség megállapodást kötött

A Kaposvári Egyetemen játékvezetés a labdarúgásban elnevezésű tárgy indul szeptembertől

 

A színház műhely hatodik alkalommal kezdődött meg, melynek a Kaspovári Egyetem ad otthont. A helyi Rippl-Rónai művészeti kar tanulói mellett Oroszországból a Moszkvai Művész Színház és a Mejerhold Központ, Spanyolországból a valladolidi Művészeti Főiskola diákjai bővíthetik tudásukat. Szaktanárok délelőttönként fizikai, mentális, koncentrációs tréningeket, mesterségórákat tartanak a fiataloknak, akik délután vegyes, nemzetközi csoportokban dolgoznak, a tábor végén pedig előadják Csehov Cseresznyéskert című műve alapján készült 20-25 perces produkciójukat.

 

/T.D.