„Bringázz a Munkába” országos kampány a hétfőn elérkezett Kaposvárra

Az Kaposvári Önkormányzat is részt vett a „Bringázz a Munkába” kampányban, aminek a keretein belül, aki kerékpárral ment munkába azt ingyen szervíz lehetőséggel és reggelivel kínálták.

A reggeli tartalma üdítő, pogácsa, alma és müzli volt. Az ingyenes szerviz keretében átvizsgálták a kerékpárokat és szükség esetén elvégezték a kisebb beállításokat és javításokat a Kossuth tér Zárda utca felőli részén.

A programban a Rendőrkapitányság is részt vett, így lehetőség nyílt rá, hogy a jelen lévő emberek a kerékpárjukat regisztrálják a rendőrség BIKESAFE rendszerében. Ehhez csak egy személyi igazolványra volt szükség.

 

A kampány célja, hogy az embereket emlékeztessék rá, hogy a kerékpározás nem csak sportolási lehetőség, nyugodtan lehet vele a hétköznapokon munkába vagy iskolába is elgurulni. Könnyebbé tehetjük a városi közlekedést, emellett egészségesebb és gyors módszer. Bár nem olcsó egy jó kerékpár, de megéri.

 

Aki kerékpárral ment munkába azt ingyen szervíz lehetőséggel és reggelivel kínálták.

 

Foto: kaposvarmost.hu - Aki kerékpárral ment munkába azt ingyen szervíz lehetőséggel és reggelivel kínálták.

 

Kaposvár alpolgármestere Boorhi Zsombor is megjelent a rendezvényen. Hangsúlyozta, hogy a kerékpárnak milyen nagy környezetkímélő hatása van és szeretné, ha minél több ember élne ezzel a lehetőséggel a hétköznapokon, így a város forgalma is mérséklődne és a levegő is jobb lenne. Nem utolsó sorban az emberek egészsége szempontjából is meggondolandó lenne ez a megoldás, ha nem is minden nap, de időnként, már az is sokat használ az embereknek és a környezetnek egyaránt.

 

A város kerékpár népszerűsítése céljából közel 1 milliárd forintot szánnak arra, hogy 14 kilométer bicikli utat hozzanak létre és ezen kívül még egy 18 állomásból és 170 kerékpárból álló közbringa rendszer is képítésre kerül.

 

V.Zs.