115 millióból újult meg a Cseri park

Átadták a Cseri parkot Kaposváron, a somogyi megyeszékhely 115 millió forintot költött legnagyobb parkjának megújítására.

A közlemény szerint a 20 hektáros területen a lakossági igények felmérése után futókör, kosárlabdapálya, ovifocipálya, s egyebek mellett kutyafuttató épült az elmúlt hónapokban. Korábban egy több mint 5 milliárd forintos ingatlanfejlesztéssel a parkban kapott helyet a Készenléti Rendőrség határvadász bevetési osztálya, s hasonló nagyságrendű beruházással a helyi járatú autóbuszok új telephelye. A polgármesteri hivatal Szita Károly polgármestert idézve azt írta, hogy az önmagában is értékes természeti környezet mindig kiváló lehetőséget kínált események, rendezvények lebonyolítására, a szabadidő eltöltésére.
 
cseripark2
 
A politikus felidézte, hogy a parkban az 1848-1849-es szabadságharc idején 18 ezer ember részvételével tartottak népgyűlést, majd itt gyakorlatoztak a 44-es gyalogezred Kaposváron állomásozó alakulatai, szerveztek a területen majálisokat, sport- és táncmulatságokat is. A növényzet tudatos alakítása a 19. század végén kezdődött meg, a terület 1973 után vált igazi pihenő- és közösségi hellyé. Révész Máriusz, a kerékpározás és az aktív kikapcsolódás fejlesztéséért és népszerűsítéséért felelős kormánybiztos az átadóünnepségen azt hangsúlyozta: a kormány komoly összegeket költ az aktív életre, az aktív turizmusra, mert a cél az, hogy Magyarország 2030-ra Európa legélhetőbb országai közé tartozzon. Kitért arra, ennek részeként országszerte turistaházak, kilátók épülnek, újulnak meg, fejlesztik a kisvasutakat, turistahajókat, futóköröket létesítenek.
 
MTI/T.D.