22 milliárd a zöld város programra

Az elkövetkezendő három évben Kaposvár 22 milliárd forintot költ zöld város programjára, a beruházásokhoz a Magyar Villamos Művek Zrt.-től szakmai segítséget kap a céggel kötött megállapodás értelmében.

Szita Károly polgármester szerint a város célja a lehető legnagyobb energiafüggetlenség elérése, a kiszolgáltatottság csökkentése, és az, hogy Kaposvár a szolgáltatási díjak tekintetében továbbra is az ország egyik legolcsóbb városa legyen. Ennek eléréséhez megújuló energiára és a legjobb technológiára van szükség, amelyet az MVM ismer. A program részeként folytatják az épületek energetikai korszerűsítését és a közvilágítás modernizációját.

 

Kaposvár 22 milliárd forintot költ zöld város programjára a következő három évben

Kaposvár 22 milliárd forintot költ zöld város programjára a következő három évben

 

A város nem rég kötötte meg a szennyvíztelep megújításához szükséges, 5 milliárd forintról szóló támogatási szerződést is. Hamarosan 8 elektromos töltőállomás is épül a városban, az ősszel két, magyar gyártmányú elektromos busz áll forgalomba, a közintézményekre napenergiát hasznosító panelek kerülnek, és egy napelempark létesítése is szerepel a város elképzelési között. Szita Károly,  a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnökeként aláírt egy másik megállapodást is, amely szerint az MVM 23 városnak segít megtalálni a legjobb megoldásokat környezetvédelmi, energiatakarékossági fejléesztéseikhez.

/T.D.