95 százalékban elindult a Modern Városok beruházásai Kaposváron

Szita Károly polgármester közölte: Kaposváron a 95 százaléka elindult a Modern városok program, továbbá a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program beruházásainak.

Kaposváron a két forrásból megvalósuló beruházások projektjét a város néhai polgármesteréről Németh István-programnak nevezték el, amelyre 2020-ig több mint 180 milliárd forintot költenek. A munka felénél tartanak: a nettó 4 milliárd forintból megépülő sportcsarnokot talán még ebben az évben, a 4,5 milliárdból készülő versenyuszodát jövő tavasszal adják át. Rekonstrukció és bővítés alatt áll a távhőhálózat, számos intézmény, óvoda, bölcsőde újult, illetve újul meg, épül a Kaposvárt az M7-es autópályával összekötő gyorsforgalmi út, és megkezdődött az ország első úgynevezett intermodális csomópontjának kialakítása - mondta.

 

Kaposváron a beruházások 95 százaléka elindult

Rekonstrukció és bővítés alatt áll a távhőhálózat, számos intézmény, óvoda, bölcsőde újult meg

 

Hozzátette, az utóbbi mintegy 17 milliárd forintba kerül, ezáltal lehetővé válik, hogy egy helyre kerüljön a helyi és a távolsági autóbuszok állomása, közös peronjuk legyen a vasútállomással, valamint gyalogos- és kerékpáros forgalomra is alkalmas híd, járdák, körforgalmak épülhessenek.

 

MTI/T.D.