A Balatontourist üzemelteti majd az új kempinget

A Deseda tónál épülő kempinget a Balatontourist Camping Kft. üzemeltetheti majd, a négycsillagos létesítmény tíz évre szóló bérbeadásáról a somogyi megyeszékhely közgyűlése döntött.

A testület egyhangú határozata alapján a bérleti szerződés az épületkomplexum 2020-ra tervezett átadás-átvételét követően lép hatályba, de a cég már a kemping tervezése, kivitelezése alatt együttműködik a várossal, segítve a beruházás megvalósítását. Szita Károly polgármester a közlemúltban sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy a város mintegy 3 milliárd forintot költ a Deseda tó környékének megújítására, a projekt legnagyobb, 2,4 milliárd forintos eleme a kemping építése lesz.

 

A Deseda tónál épülő kempinget a Balatontourist Camping Kft. üzemeltetheti majd

A Deseda tónál épülő kempinget a Balatontourist Camping Kft. üzemeltetheti majd

 

A létesítmény működtetésére egyedüliként a Balatontourist Camping Kft. pályázott. A jelenleg a balatonszemesi Vadvirág Kemping és Üdülőfalut üzemeltető Balatontourist Camping Kft. a Balatontourist-cégcsoport része, a csoport tagjai közös szakmai irányítás alatt, azonos központi szakmai támogatással működnek. A kempinglánchoz - amely tavaly 188 ezer vendéget fogadott és 656 ezer vendégéjszakát ért el - tíz kemping tartozik a Balatoni Turisztikai Régióban, befogadóképességük 600 és 2300 vendég között van.

 

MTI/T.D