A fenntartható város mobilitási tervéről tartanak egyeztetést

Kaposvár tavaly kezdte el kidolgozni a Fenntartható Városi Mobilitási Tervet, amely rövid és középtávú operatív intézkedési terv 2023-ig, emellett hosszú távú elképzeléseket is tartalmaz a következő harminc évre. Az önkormányzat március 3-ig várja a város és környékének lakói, a gazdasági szereplők, a civil szervezetek és további érintettek észrevételeit a tervvel kapcsolatban.

 

A mobilitási terv elősegíti a 2020-ig megvalósítandó közlekedés-fejlesztési projektek megalapozását is. A stratégia célja, hogy fenntartható és integrált megoldásokat kínáljon kaposvár közlekedésének problémáira. A Mobilitási terv illeszkedik a hazai tervezési közegbe és a helyi sajátosságokhoz, valamint nagy hangsúlyt helyez az emberközpontú szemléletre.

 

Fenntartható Városi Mobilitási Terv

A Fenntartható Városi Mobilitási Terv fenntartható és integrált megoldásokat kínál kaposvár közlekedésének problémáira

 

A terv a lakosság és az egyes érdekcsoportok bevonásával, a különböző szakpolitikai területek összehangolásával közelíti meg a komplex problémát. A készítéskor számos szakmai és társadalmi egyeztetés zajlott, a tervezést nyílt kérdőíves felmérés is segítette. A társadalmi egyeztetés folytatásaként továbbra is várják az észrevételeket a sump@kaposvar.hu email címre, amelyek alapján véglegesítik majd a Fenntartható Városi Mobilitási tervet.

 

/T.D.