A kaposvári kulturális létesítmények is kinyitottak

Szita Károly, Kaposvár polgármestere sajtótájékoztatón elmondta, hogy a kaposvári kulturális intézmények és sportlétesítmények hosszú idő után végre ismét kinyitnak és várják a látogatókat május elejétől. Fontos, hogy a járványügyi intézkedéseket minden látogató tartsa be, oltási igazolványukat pedig szükség esetén mutassák fel az illetékeseknek.  

Szita Károly úgy fogalmazott, hogy a kaposváriak végre visszakaphatják régi szabadságuk egy újabb kisebb szeletét. A politikus kiemelte, hogy a járvány még egyáltalán nem múlt el, ezért óvatosságra inti a lakosságot.  
 
Mint elmondta, a Rippl-Rónai Múzeum és a desedai Fekete István Látogatóközpont május 5-től várja a látogatókat. A Takáts Gyula Könyvtár már hétfőn nyitott és korábbi szolgáltatását, a könyvek házhozszállítását továbbra is biztosítja, ám most már csak azok részére, akiknek egészségi állapota nem teszi lehetővé a könyvtárba járást.
 
 
A könyvtár is kinyit
A könyvtár is kinyit
 
 
Szintén május 5-én nyit a Szivárvány Kultúrpalota pénztára, az első előadás május 10-én lesz. A Csiky Gergely Színház pedig május 7-én tárja ki kapuit a nagyérdemű előtt. A színház májusra hét előadást tervez, valamint az elmaradt előadásokat is pótolják.  
 
Az Együd Árpád Kulturális Központba május 15-étől lehet belépni Szita szerint. A Kultik Mozi, ha az általuk vetíteni kívánt film vetítési engedélyét megkapja, akkor a hétvégén csatlakozik a nyitott kulturális intézmények sorához.  
 
Május elsejétől a sportpályák, és sokak örömére a Virágfürdő szaunavilágát, a három gyógyvizes medencéjét és a 25 méteres fedett medencéjét is lehet használni. A Kaposvár Aréna és a Rákóczi Stadion is fogadja már a látogatókat.  
    
M. A. 

Forrás: mti