A kaposváriak is használhatják a Google Térkép legújabb funkcióit

A Google Térkép környezetbarát funkciója már hazánkban is elérhető, így a kaposváriak is bátran tervezhetik meg gazdaságosan útvonalaikat.

A Google új térképes funkciója 2022. szeptember 7-től már elérhető a magyarországi felhasználók részére, így a kaposváriak is. A környezetbarát-útválasztó a leggazdaságosabb útvonalakat jeleníti meg a felületen.
 
Az alkalmazás figyelembe veszi a motor típusát is
 
Az új funkció Magyarországgal együtt már 40 európai országban érhető el. Más országokban, például az Egyesült Államokban, Kanadában, sőt, már Németországban is, ahol korábban használhatták a Google Térkép környezetbarát-útvonaltervezőjét, már érezhető a hatása, mivel a bevezetése óta csaknem félmillió tonna szén-dioxiddal kevesebb került a légkörbe.
 
Az új alkalmazás a leggazdaságosabb útvonal kiválasztásánál az autó motorjának típusát is figyelembe veszi, azonban az üzemanyag megtakarítás típusonként változhat.
 
A Google a következő hetekben lehetővé teszi, hogy az Európában, az Egyesült Államokban és Kanadában élő autósok az alkalmazás használata során kiválaszthassák a motor típusát, amivel a legjobb útvonal mellett meghatározhatják az üzemanyagfogyasztás és energiamegtakarítás mértékét.
 
Az elektromos autósok számára az alkalmazás jelzi az épített töltőállomásokat, valamint még több kerékpáros útvonalra vonatkozó információt oszt meg a felhasználókkal. Mindemellett a világ több mint 500 városában jelzi a közeli kerékpár- és robogómegosztó pontokat.
 
A technológia létrehozása az Egyesült Államok Energiaügyi Minisztériumának Nemzeti Megújuló Energia Laboratóriuma (NREL) üzemanyag- és energiahatékonysági megállapításainak és az Európai Környezetvédelmi Ügynökség adatainak felhasználásával valósult meg. Ezen adatok és a Google Térkép vezetési trendjei segítségével a Google gépi tanulási modelleket fejlesztett, amelyeket az adott régióban legnépszerűbb motortípusokra szabtak.
 
BG
Forrás:MTI
A képek illusztrációk