A kaposváriak számára ingyenes energetikai tanácsadást nyújt a Magyar Mérnöki Kamara

A Magyar Mérnöki Kamara ingyenes energetikai tanácsadást nyújt a kaposváriaknak.

Az Országgyűlés módosította az energiahatékonyságról szóló 2015. évi LVII. törvényt (Ehat.), melynek értelmében a Magyar Mérnöki Kamara feladatai közé került a lakosság és vállalkozók számára nyújtott energetikai tanácsadás.
 
Ingyenes energetikai tanácsadásban részesülhetnek az ügyfelek
 
A Kamara célja, hogy tanácsokat adjon az építkezők, ingatlanvásárlók energiamegtakarításához, valamint hozzájáruljon hazánk szén-dioxid kibocsátással összefüggő vállalásainak teljesítéséhez.
 
A lakosság és vállalkozások számára nyújtott energetikai tanácsadás feltétele, hogy a kamara nyomon követheti az elért energiamegtakarítás mértékét.
 
A Kamara összeállított a lakosság és a vállalkozók számára külön dokumentációt, melyben állapotfelvételi lapokat helyeztek el. Ennek a lényege, hogy képet kapjanak a tanácsadással érintett épület, illetve az ott végzett tevékenységgel összefüggő energiafelhasználási szokásokról.
 
A másik ok, hogy az alapdokumentum segít összehasonlítani a kiinduló állapotot az energiahatékonyságnövelő intézkedések utáni eredményekkel.
 
Wagner Ernő, a Magyar Mérnöki Kamara elnöke elmondta, hogy a legtöbb ember nem tudja, hogy milyen energiamegtakarítási lehetőségek vannak, leragadnak a nyílászárók cseréjénél, pedig vannak más megoldások is.
 
Bíró Norbert, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke elárulta, hogy a megyei önkormányzat aktív szerepet vállal a környezet védelmében: klímastratégiát fogadott el és csatlakozik a Nemzeti Klímavédelmi Szövetséghez, valamint 100 millió forint pályázati forrást igényelt annak érdekében, hogy felszámolja a hulladéklerakókat.
 
BG
Forrás: MTI, Magyar Mérnöki Kamara
A képek illusztrációk