A Metyx Kaposváron tervezi az újabb beruházását is

A Metyx egy török cég, akik kompozitműanyag-gyártással foglalkoznak. A cég a következő 5 évre tervezi a beruházást, amivel nagyjából 200 új munkahelyet teremtenek majd.

A Magyar Kulturális Központban volt egy találkozó, ahol olyan üzletemberek vettek részt, akik érdekeltek magyarországi befektetésekben. A két ország közötti bizalom nagy hatással van a magyar gazdaságra, ezt mutatja a tavalyi 3 milliárd dolláros kereskedelmi forgalom a két ország között.

 A Metyx tervezi az újabb beruházását.

A Metyx tervezi az újabb beruházását.

 

A Metyx Hungary Kft. kapott tavaly egy ösztönző csomagot, egy több millió eurós befektetést, amit a Metyx Csoport és a kormány finanszírozott közösen, hogy bővíteni tudják a kaposvári gyárat. Ezzel az a céljuk, hogy bővítsék a telephelyet, hogy a technikai textíliák termelési kapacitását növelni tudják, valamint új szolgáltatásokat tudjanak létrehozni.

 

A cég telephelye jelenleg 17 000 négyzetméteren helyezkedik el, de ezen kívül még van 225 000 négyzetméter szabad területe. Kínálatukkal a kompozit alkatrészek gyártóit célozzák meg, ilyen például az autóipar, a hajóipar, az építőipar, a szállítás és a szélenergia iparág. A kaposvári központ egy fontos létesítmény, hogy az igényeket minél jobban kielégítsék és, hogy ezáltal az EU piacán folytassák az üzleti növekedésüket.

 V.Zs.