A patcai fejlesztés Kaposvár turizmusát is fellendítheti

A 100 millió forintból megvalósult beruházás keretében megépült Közép-Európa leggyorsabb szárazcsúszda-parkja, egy Magyarországon egyedülálló, 300 négyzetméteres vizes játszótér, és elkészült a telibe-találda, ahol szivacslabdákat kilövő ágyúkkal lehet játszani. 

A megújult az élményközpont több száz állatnak ad otthont, a gyermekek \"mesevonattal\" is felfedezhetik a tanyát és környékét és a látogatók tájékozódását új információs pontok is segítik. Gelencsér Attila, a térség országos képviselője az átadáson hangsúlyozta, hogy a nemzeti össztermék 10 százalékát a turizmus adja, ami Kaposváron és környékén is érzékelhetően fejlődik. A zselici falvak kisebb-nagyobb attrakciói hozzájárulnak a vendégforgalom élénkítéséhez, a bevételek növeléséhez, a munkahelyteremtéshez, az egészség megőrzéséhez - jegyezte meg.

 

\"Katica

A telibe-találda fedett pajtában 10 légágyúval és több száz szivacs labdával várja a látogatókat

 

A 12 hektáron elterülő élményközpont építését másfél évtizede kezdték el, eddig 700 millió forintot költöttek rá saját, valamint európai uniós forrásból és hitelből. 70 százalékban a maga által megtermelt energiával működik, saját víztisztító művel rendelkezik és egész évben nyitva áll. A tulajdonos elmondta, hogy a vállalkozás 2008 óta rentábilis, a nyereséget teljes egészében visszaforgatják, fejlesztésekre költik. Reményét fejezte ki, hogy legújabb beruházásuknak köszönhetően a vendégforgalom évi 65 ezerről 75 ezerre nő.

 

 

/T.D.