Akadálymentes programok Kaposváron

A kaposvári önkormányzat, az Együd Árpád Kulturális Központ és öt, fogyatékkal élőket segítő szervezet képviselője által aláírt megállapodás értelmében akadálymentessé teszik a nemzeti ünnepekre szervezett eseményeket Kaposváron.

A dokumentumban foglaltak szerint a nagyrendezvények fizikai akadálymentesítése mellett a hallássérülteknek jeltolmácsot biztosítanak, az értelmileg akadályozottaknak érthető tájékoztatókat osztanak ki. Szita Károly polgármester szerint a város mindig is az élen járt az akadálymentesítésben, nincs olyan épület- vagy útfelújítása, amelynek során ne lennének tekintettel a mozgáskorlátozottakra. 

 

Együttműködési megállapodás értelmében akadálymentessé teszik a nemzeti ünnepekre szervezett eseményeket Kaposváron

Együttműködési megállapodás értelmében akadálymentessé teszik a nemzeti ünnepekre szervezett eseményeket Kaposváron

 

Kaposvár 2013-ban EDEN, azaz "Kiváló európai desztinációk" díjat nyert, és az Európai Bizottság 2015-ben különdíjjal ismerte el akadálymentesítési törekvéseit. A közlemény felidézi, hogy az állami rendezvények fizikai és infokommunikációs akadálymentesítéséről már korábban született kormányzati szintű megállapodás országos fogyatékosságügyi érdekképviseleti szervezetekkel. E megállapodás résztvevői megkeresték Szita Károlyt, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnökét és kezdeményezték, hogy a városok külön is kössenek megállapodásokat a helyi szervezetekkel. 

 

/T.D.