Átadták a felújított Kaposvár Plázát

Kaposvár első bevásárlóközpontja több mint 20 év után teljesen megújult. Az épület korszerűsítését 2020 októberében kezdték el, a munkálatok 1 évig tartottak.

Kaposváron az egykori vár területének keleti részén nyitotta meg kapuit a Pláza 2000. december 7-én. Az ezredforduló környékén kialakított stílus korszerűtlenné vált, emiatt úgy döntöttek, hogy teljeskörűen modernizálják az épületet.
 
A felújítás során új, minőségi burkolatot kapott az épület homlokzata, valamint az északi és déli bejáratoknál található toronycsúcsok.
 
Kétezer négyzetméterrel nőtt a bérbe adható terület nagysága
 
A Pláza színvilága barna és szürke árnyalatúvá változott, így sokkal modernebb hatást kelt. A belső terek átalakítása során a belső mall területen átfestették az álmennyezeti elemeket és a kicserélték a padlóburkolatot.
 
A Pláza főbejárata új helyre került, valamint modernizálták a világítási rendszert és a közösségi tereket. Az épületben kétezer négyzetméterrel nőtt a bérbe adható terület nagysága, ezzel együtt pedig új bérlő is megjelent az áruházban, a lengyel LPP Csoportba tartozó Sinsay.
 
A Pláza az évek során számos kisebb felújításon esett át, de ehhez hasonlóra eddig még nem került sor. A munkálatok 1 milliárd forintba kerültek és 1 évig tartottak.
 
Az Indotek Group a tulajdonosa és üzemeltetője a Kaposvár Plázának. A modernizálással az volt a céljuk, hogy minél jobban megfeleljenek a vásárlók elvárásainak.
 
BG
Forrás: MagyarÉpítők, Kaposvár Pláza, KaposvárMost
A képek illusztrációk