Az új gyalogos – kerékpáros híd alapozásával már majdnem elkészültek

A Kaposvári Közlekedési Központ legnagyobb fejlesztése indult útnak. A “Németh István Program” keretében nagy munkálatokba kezdtek a kaposváriak.

A híd valamennyi támasza elkészült már. A felüljáró lehajtójának a vasút és a Gilice utca közötti parkosított részt építik ki. Közben a helyszín melletti autóbusz állomás épületének bontását is megkezdték, ahol a megmaradt betoncölöpöket méretre vágás után be tudják építeni a megépült híd északi támaszába.

 

Ezzel párhuzamosan a szerpentin üzletház és a jelenlegi felüljáró egy részét is lebontják. Ameddig a munkálatok tartanak, új forgalmi rendet alakítanak ki a környező utcákban, amiről később részletesen tájékoztatják a várost.

 

 A Kaposvári Közlekedési Központ legnagyobb fejlesztése indult útnak

forrás:kaposvarmost.hu - A Kaposvári Közlekedési Központ legnagyobb fejlesztése indult útnak.

 

A Baross Gábor utca végén már elkészült az alapozása a felüljáró északi támaszának. Az oda vezető töltésen még dolgoznak. A vasúti sínek túloldalán megkezdődött a cölöpözés és előkészítik az ottani töltést. Mellette irtják a bozótot, ami után elkezdődnek a tereprendezési munkálatok.

 

A munkálatok fejleményéről folyamatosan tájékozódhatnak az ott lakók a beruházás facebook oldalán vagy a város hírportáljáról.