Az úszószövetség szerint is nagy jelentőségű a kaposvári uszoda

Wladár Sándor, Magyar Úszó Szövetség elnöke úgy véli, hogy a kormány és a város támogatásának köszönhetően olyan uszodája lesz Kaposvárnak, amely nemcsak a versenysport, hanem a nagyközönség érdekeit, céljait is szolgálja.

A jövő tavaszra megvalósuló, 4,5 milliárd forintos helyi versenyuszoda nem csak az úszástanuláshoz, hanem az utánpótlás neveléshez és az elit sportolók edzéséhez egyaránt rendelkezésre áll majd. Az elnök szerint a MÚSZ minden támogatást megad Kaposvárnak ahhoz, hogy az új uszodába rangos versenyeket "hozzanak", a somogyi megyeszékhely 2019 áprilisában akár a felnőtt országos bajnokság helyszíne is lehet.

 

Az úszószövetség szerint is nagy jelentőségű a kaposvári uszoda

Olyan uszodája lesz Kaposvárnak, amely nemcsak a versenysport, hanem a nagyközönség érdekeit, céljait is szolgálja

 

Wladár Sándor megtekintette az építkezést és tett néhány észrevételt a fejlesztéssel összefüggésben, az volt a benyomása, hogy Kaposváron "nyugodt, higgadt munka folyik". Szita Károly polgármester arról beszélt, hogy a somogyi megyeszékhelyen évek óta folyik országos mintaprogram azzal a céllal, hogy valamennyi kaposvári gyermek megtanuljon úszni. A város támogatásával a gyerekek óvodai és iskolai képzés keretében járnak uszodába.

 

MTI/T.D.