Borozó lett a tejcsarnokból
"hiánycikk a házitej Szarvasmarha híján elgazosodnak a zártkertek
Egyre kevesebb szarvasmarhát tartanak a falusi családok. Lassan csak protekcióval lehet meginni egy pohár frissen fejt házitejet.
Gadányban a Czigány családnál naponta friss házitej kerül az asztalra. Azon kevesek közé tartoznak, akik istállójában még van szarvasmarha. Régebben két-három állatot is tartottak, most már csak egy van.
– Ez is csak addig, míg a papa bírja – legyintett lemondóan Czigány Gézáné. – Pedig igen jó tejet ad a Riska, ahogyan az unokám nevezi, szerintem van négyes zsírtartalmú is. Este úgy hat litert, reggel pedig öt litert fejek le. Nagyon szeretjük a házitejet, naponta több mint két liter is elfogy a háznál. Ami marad, azt megaltatom, tejföl, túró lesz belőle. A szomszédoknak félreteszek egy-két litert. Lenne igény többre is, de nincs miből adni."
(Forrás:www.somogyihirlap.hu)
Gadányban a Czigány családnál naponta friss házitej kerül az asztalra. Azon kevesek közé tartoznak, akik istállójában még van szarvasmarha. Régebben két-három állatot is tartottak, most már csak egy van.
– Ez is csak addig, míg a papa bírja – legyintett lemondóan Czigány Gézáné. – Pedig igen jó tejet ad a Riska, ahogyan az unokám nevezi, szerintem van négyes zsírtartalmú is. Este úgy hat litert, reggel pedig öt litert fejek le. Nagyon szeretjük a házitejet, naponta több mint két liter is elfogy a háznál. Ami marad, azt megaltatom, tejföl, túró lesz belőle. A szomszédoknak félreteszek egy-két litert. Lenne igény többre is, de nincs miből adni."
(Forrás:www.somogyihirlap.hu)