Díjat alapított Molnár Piroska

Nagymama díjat alapított fiatal kaposvári színészek számára Molnár Piroska Kossuth-díjas színművész. A Nagymama-díjat minden esztendőben Csiky Gergely születésnapján, december 8-án adják át a somogyi megyeszékhelyen.

A kaposvári teátrum tavaly elhunyt igazgatója, Schwajda György hívta meg Molnár Piroskát, hogy játssza el Csiky Gergely Nagymama című színművének címszerepét. A népszerű színésznő huszonöt évadot töltött Kaposváron, és sok szép élménye maradt a városról, és a színházról. Ezt most egy díjjal szeretné viszonozni, így a Nagymamáért kapott gázsijából részesülnek a fiatal színészek. Molnár Piroska szerint nagyon jó fiatal színészek vannak Kaposváron, és a vidéki fiatal színészeknek kevés lehetőségük van díjakat kapni.

Molnár Piroska Nagymamaként

 

Évente egy-egy fiatal színész kaphat a kétmillió forintos örökbetét kamataiból, de a betét összegének növeléséhez további adományozókat is várnak. A díjazott személyéről kuratórium dönt, amelynek elnöke a kaposvári színház mindenkori igazgatója, első alkalommal Rátóti Zoltán. A testületben helyet kapnak az adományozók is, a döntés során pedig figyelembe veszik a közönség és a társulat szavazatait. A Nagymama-díjat minden esztendőben Csiky Gergely születésnapján, december 8-án adják át, első alkalommal már 2011-ben.


Feltöltötte: Kraft Róbert
Somogy Megye Online