Egy hónapon át tartó adventi programok Kaposváron

December 3. és január 2. között több mint száz programmal, köztük koncertekkel, kiállításokkal, kézműves vásárral várják az érdeklődőket Kaposváron.

A Kaposvári Advent az adventi időszakban, a két ünnep között, valamint az újév első napjaiban biztosít színvonalas programokat. Az első adventi gyertya meggyújtásánál a Kodály Zoltán Központi Általános Iskola tanulói is közreműködtek, a Kossuth téren felállított Pajtaszínház és a város művelődési intézményei szinte folyamatosan lehetőséget biztosítanak a helyi művészeti csoportok, iskolások színvonalas előadásainak.

 

Egy hónapon át tartó adventi programok Kaposváron

December 3. és január 2. között több mint száz programmal várják az érdeklődőket Kaposváron

 

A Mikulás tusa elnevezésű ügyességi játékon a kaposvári iskolák diákjai mérhetik össze tudásukat, a Csillagtestvérek éjszakája elnevezésű rendezvényen az elhunyt gyermekekről emlékeznek meg, emellett bemutatják a Luca-napi szokásokat.  Látványosnak ígérkezik a motoros mikulások felvonulása és ajándékosztása, de nem maradnak el a hagyományos városnéző séták s a templomi hangversenyek sem. A belvárosban a korábbi évekhez képest több fát díszítenek fel, a Kossuth téren és a Fő utcán felállított pavilonoknál minőségi kézműves termékeket kínálnak a látogatóknak. A programok Wolf Kati koncertjével és január 2-án, újévi koncerttel zárul.

 

MTI/T.D.