Egy hónapra elektromos buszok érkeznek Kaposvárra

A tavaly elstartolt Zöld Busz program keretében 800-800 millió forintot fordítottak a zöldbuszos demonstrációs mintaprojekt elindítására és a buszok beszerzésére. Kaposvárra és Veszprémbe 2021 augusztusában érkeznek meg az elektromos autóbuszok.

A programba 8 nagyvárost: Debrecent, Kaposvárt, Kecskemétet, Békéscsabát, Székesfehérvárt, Esztergomot, Zalaegerszeget, Nyíregyházát, valamint a Mátrai Hőerőmű térségét vonták be. A nagyvárosok közül 2021 augusztusában Kaposvárra és Veszprémbe 1-1 elektromos autóbusz érkezik 4 hetes tesztüzemeltetésre.
 

Elektromos buszok érkeznek Kaposvárra
 
A Zöld Busz Program indulásakor Palkovics László innovációs és technológiai miniszter elmondta, hogy a következő 10 évben kormányzati és európai uniós források segítségével a városi buszállomány fele elektromos autóbuszokra cserélődik.
A Zöld Busz  keretében augusztus elején Kaposváron egy MAN Lion’s City 12 E elektromos autóbusz áll forgalomba. Veszprémbe augusztus 2. felében érkezik meg az elektromos autóbusz.
 
A Zöld Plusz Program 2021.május 31-én záródó pályázati felhívására benyújtott 11 támogatási kérelem közel 18,4 milliárd forint értékű elbírálása még folyamatban van, várhatóan július végén döntenek a támogathatóságról, majd augusztusban megkötik a támogatási szerződéseket.
 
Amennyiben minden pályázat nyer, akkor Győrbe 13, Székesfehérvárra 12, Zalaegerszegre 11, Szolnokra 10, Szegedre 8, Egerbe 6, Veszprémbe 5, Miskolcra 8, Pécsre 8 és Budapest vonzáskörzetébe 40 elektromos busz érkezik.
 
BG
Forrás: Magyarbusz, KaposvárMost
A képek illusztrációk