Energiafüggetlen település lesz Kaposvár

A 8. INFOTÉR Konferencián Szita Károly polgármester az okos várossá válás folyamatáról beszélt, hangsúlyozta, hogy Kaposvár elsődleges célkitűzése, hogy 2050-re a város teljesen energiafüggetlen, vagyis energetikailag önellátó településsé váljon.

Kifejtette, hogy több okos megoldás is született már, így lecserélték a teljes buszflottát biogázzal működő buszokra, a közvilágítás több mint fele LED-es égővel működik, melyek fényere szabályozható, továbbá az energiapazarló épületeket utólag épületfelügyeleti rendszerrel látják majd el. Elhangzott, hogy öt nagyvárossal dolgoznak együtt azon, hogy olyan energiatárolást fejlesszenek ki, amely szabályozható, valmint irányítható a tárolás és felhasználás.

 

Energiafüggetlen település lesz Kaposvár - forrás: kaposvar.hu

Kaposvár legfőbb célkitűzése, hogy 2050-re a város teljesen energiafüggetlenné váljon

 

Szólt arról, hogy bővítik a távhőszolgáltatást, a szolgáltatás energiellátását pedig megújuló energiából biztosítják majd. "Nem csak arra törekszünk, hogy mi óvjuk a környezetünket és használjuk a modern, környezetbarát technológiákat, hanem ezek térnyerését a lakosság körében is támogatjuk" - hangsúlyozta a politikus, hozzátéve, hogy már óvodás korban el kell kezdeni a környezettudatos életmódra való nevelést.

 

/T.D.