Fejlesztette termelési kapacitását a Villamosszigetelő és Műanyaggyár Kft

A kaposvári Villamosszigetelő és Műanyaggyár Kft fejlesztette termelési kapacitását.

A Villamosszigetelő és Műanyaggyár Kft beruházása 695 millió forintba került, melyhez csaknem 328 millió forint uniós támogatást nyert el.
 
 
Kompresszort is beszereznek
 
A projekt részeként kábelipari termék gyártósort, továbbá villanyszerelési kábelek vezetésére szolgáló spirálcsőgyártó gépsort vásároltak, a megnövekedett energiaellátáshoz elektromos elosztó szekrény is készült. Az új gyártósorok kiszolgálásához a sűrített levegőt újonnan beszerzett kompresszor, a megfelelő minőségű vizet vízkezelő berendezés biztosítja.
 
A gép-, villamos-, építő- és járműipari műanyagalkatrészek ellátására szakosodott Villamosszigetelő és Műanyaggyár Kft. (VSZM Kft.) weboldala és marketing anyagai is megújultak a beruházás részeként.
 
A vállalat 70 főt foglalkoztat, bevételeinek 53 százaléka származik exportból, legnagyobb külföldi vevője tavaly az angliai Schneider cég volt. Céljuk, hogy visszatérjenek az angliai piacra.
 
További terveik közé tartozik, hogy új spirálcsőgyártó gépsorán elkészült termékeivel minél nagyobb szerepe legyen a magyar piacon. Amennyiben ez sikerül, növelni fogják az alkalmazotti létszámot.
 
BG
Forrás: MTI, Kapos
A képek illusztrációk