Fejlesztik Zselic értékeinek bemutatását

Nyárra megújul a hajmási Csepegő-kőhöz vezető lépcsőrendszer és utat jelölnek ki a kaposgyarmati mésztufa-hasadékhoz. Baranyai Sándor, a Méltó Élet Alapítvány kurátora hangsúlyozta, a projekt célja, hogy fejlesszék Zselic értékeinek bemutatását.

A Méltó Élet Alapítvány a Zselicben karitatív táborok szervezésével évente több mint háromszáz gyermeknek kulturált kikapcsolódást biztosítja. A projekt folytatása annak a kezdeményezésnek, amellyel a térségben tavaly 27 kilométer hosszú, több nevezetességet is érintő, a térképen szívet formázó turistautat hoztak létre. A kurátor kiemelte, hogy a tiszta vizéről, cseppköveiről és különleges növényeiről nevezetes csepegő-kő lépcsőjének rekonstrukciójához az állami erdészet, a Sefag Zrt. nyújt segítséget, a turistaútvonalak kijelölésében, fenntartásában, oktatást segítő táblák kihelyezésben pedig a civilek, önkormányzatok együttműködésére számítanak.

 

Fejlesztik Zselic értékeinek bemutatását - fotó: kaposvarmost.hu

Nyárra megújul a hajmási Csepegő-kőhöz vezető lépcsőrendszer és utat jelölnek ki a kaposgyarmati mésztufa-hasadékhoz

 


Gelencsér Attila, Kaposvár és térsége országgyűlési képviselője közölte, a turisztikai szolgáltatások igénybevétele ma már nem a gazdagok kiváltsága, az ágazat tömegek pihenését, szórakoztatását biztosítja, mert a gazdaság jó teljesítményének köszönhetően egyre több embernek egyre több pénze van. Emlékeztetett rá, hogy az elmúlt négy év mindegyike rekordév volt a hazai turizmusban, amiben megítélése szerint szerepe van a szektorba áramló fejlesztési forrásoknak, az alulról jövő kezdeményezéseknek és annak is, hogy Magyarország a világ 15 legbiztonságosabb országa között van.

 

MTI/T.D.