Gyorsabban valósítja meg energetikai beruházásait Kaposvár

A magas energiaárak miatt felgyorsítja energetikai beruházásai megvalósítását a somogyi megyeszékhely.

Több energetikai beruházását is gyorsabban valósítja meg Kaposvár, tekintettel az energiaárak emelkedésére. Szita Károly polgármester erről sajtótájékoztatón számolt be március közepén – adta hírül a magyarhirlap.hu.
 
A fejlesztések keretében 2,3 milliárd forintot költenek arra, hogy modernizálják a Noszlopy Gáspár Közgazdasági Technikumot, a KSZC Lamping József Technikum és Szakképző Iskolát, a Levéltárat és a Takáts Gyula Megyei Hatókörű Városi Könyvtárat.
 
A beruházások a hőszigetelést foglalják magukba, a nyílászárócserét, de megújul a fűtési rendszer és a világítás is – tudatta a magyarhirlap.hu.
 
Több energetikai beruházását is gyorsabban valósítja meg Kaposvár
Több energetikai beruházását is gyorsabban valósítja meg Kaposvár
 
Szita Károly elmondta, hogy a közvilágítás, valamint a Virágfürdő és a sportcsarnok korszerűsítésére további 1 milliárd forintot szánnak.
 
Abban bíznak, hogy a munkálatok miatt csökkenni fog a villamosenergia- és a fűtés költsége.
 
Szita Károly megemlítette: 2023 őszére a városi zöldfutómű is készen lesz, amely faapríték felhasználásával ad hőenergiát és meleg vizet, azokban az épületekben, ahol távhő melegít. Ezzel kiváltanák a földgázt – írta a magyarhirlap.hu.
 
Kaposvár polgármestere megjegyezte, hogy a somogyi megyeszékhely évekkel korábban eltökélte, csökkenti kiszolgáltatottságát, s 2030-ra igyekeznek elérni a lehető legnagyobb energiafüggetlenséget.
 
Így az ehhez kapcsolódó projekteket felgyorsítják, különösen, mióta igen magasak lettek a villamosenergia- és a gázárak. Olyannyira, hogy Kaposvár idén 3 milliárd forinttal költ többet az intézményei világítása és fűtése érdekében – írta meg a lap.
 
Fotó: facebook.com/polgarmester
 
B.A.