Jó ütemben halad a Cseri park felújítása

Két évvel ezelőtt hirdetett közösségi tervezés révén újítják fel a Cseri parkot Kaposvárott. A város közösségi terén már több, látványos beruházást is végrehajtottak, de néhány elem még hátravan.  

A Cseri park felújítása nagyjából félidőnél tart, a polgármester, Szita Károly videót tett közzé közösségi oldalán a jelenlegi állapotról. Összegezte, hogy eddig elkészült már a futókör, a műfüves pálya épül, a streetball pálya készen van, és egy komplett kutyafuttató is várja a gazdikat és háziállataikat.  
 
 
Az eddig elkészült park egyik eleme
Az eddig elkészült park egyik eleme
 

A munkálatokra eddig 113 millió forintot fordított a városvezetés, ötvenhat millió forintba kerül majd a következő fejlesztés. Egy komplett játszóteret és egy férfi-női mosdót is kialakítanak, valamint parkosítják és füvesítik a területet. A Cseri park egy részét focipályává alakítják, kapukat, szögletzászlókat telepítenek oda. 

A játszótéren helyet kap majd egy leárnyékolt homokozó, egy csúszdás minipark és egy hatméteres kötélpiramis is. Május végére tervezik befejezni a munkálatokat, még lombos fákat is ültetnek, és az útburkolás folyamatait is befejezik tavasz végére. A mosdókat tizenhat millió forintból építik meg, amelyet a szülők részére alakítanak ki. 

 

M. A. 

Fotó: Szita Károly/ Facebook