Kaposvár első Napelemparkját átadták

Szita Károly polgármester az átadó ünnepségen hangsúlyozta, hogy amikor egy ilyen beruházásba kezdenek, elsősorban a fiatalokra gondolnak és az ő jövőjükre, hogy kedvezőbb életkörülményeket tudjanak biztosítani számukra.

Azért a napenergiát választották, mert a város olyan térségben helyezkedik el a Kárpát-medencében és azon belül itt Magyarországon, hogy itt az átlagnál nagyobb a napsütötte órák száma, így ennek az adottságnak a kihasználása volt a legkézenfekvőbb ötlet. Ez a beruházás 340 millió forintból valósult meg.

 

Most ebből a Napelemparkból évente 500 háztartás, tudná hasznosítani a villamos energiát.  

 Napelempark

Kaposváron az átlagnál nagyobb a napsütötte órák száma.

 

Kaposvár azt a célt tűzte ki magának 2030-ra, hogy energia független legyen, maguknak szeretnének energiát termelni, hogy ne kelljen mástól megvásárolnia, legyen választási lehetőségük. A tervek szerint ezt a megújuló energiák alkalmazását segítő beruházásokkal tudják majd megvalósítani.

 

 Kaposvár 2030-ra energia független szeretne lenni.

forrás:kaposvarmost.hu- Kaposvár 2030-ra energia független szeretne lenni.

 

Kaposvár zöld város stratégiájába beleillik ez a project, hiszen a város már eddig is elérte, hogy itt a közüzemi díjak alacsonyabbak, mint máshol.

 

Nagy gondot fordítanak a környezetvédelemre, reméljük sok város csatlakozni fog majd hasonló megoldásokkal. Fontos tényezőként figyelembe veszik, hogy kevesebb legyen a légszennyezés és csökkenjen a károsanyag kibocsátás.