Kaposvár - Emelik a hús árát Somogyban
Húsdrágulással rajtol a várható nyári élelmiszerár-robbanás. Több somogyi vállalat új tarifával bombázza partnereit. Az önköltség 60-70 százalékát az alapanyag teszi ki – közölte Éder Tamás, a Hússzövetség országos elnöke a Sonline.hu-val.
Kiemelte: az élősertés ára az év elejétől kilónként közel 50 forinttal emelkedett, előbb-utóbb feltehetően a bolti termékek ára is megdrágulhat.
A szakember szerint a piaci szereplők önálló taktikai-stratégiai lépésén múlik, hogy az árnövekedést miként érvényesítik. A Kométánál, ahol az idén 14,5 milliárd forintért vásárolnak sertést, már tudják: júliustól 9 százalékkal kérnek többet a sonkáért, s hét százalékkal drágulhat a virsli, a parizer és a szalámi ára.
Hollósy Tibor, a Zrt. ügyvezető-helyettese azt mondta: az új tarifáról május közepétől értesítik ki a megrendelőket. Ponekker László, a kaposvári Privát Hús Kft. ügyvezető tulajdonosa elmondta: a dráguló alapanyag- és energiaárak miatt kényszerpályára kerültek a feldolgozók. Pünkösd után náluk – bizonyos termékeknél – 8-10 százalék körüli emelés várható. A tőke- és a baromfihús, valamint a kolbász s a szalámi előre láthatóan ennél jobban drágulhat.
Forrás: www.kaposvarinapilap.hu
Szóljon hozzá fórumunkon: Kaposvár - Emelik a hús árát Somogyban
Kaposvár linkajánló: kaposvarlink.mconet.biz
Képeslapküldő – Kaposvár: Küldjön képeslapot ismerősének!
A hír támogatója:
Weblap gyártás, Honlap készítés, Weblap menedzselés.
Pl.:Klíma DVD Hotel Autó Ingatlan Egészség Számítógép Kereső optimalizálás
Minden ami Internet -> MCOnet International - Magyarország: www.mconet.biz; www.mconet.hu
A szakember szerint a piaci szereplők önálló taktikai-stratégiai lépésén múlik, hogy az árnövekedést miként érvényesítik. A Kométánál, ahol az idén 14,5 milliárd forintért vásárolnak sertést, már tudják: júliustól 9 százalékkal kérnek többet a sonkáért, s hét százalékkal drágulhat a virsli, a parizer és a szalámi ára.
Hollósy Tibor, a Zrt. ügyvezető-helyettese azt mondta: az új tarifáról május közepétől értesítik ki a megrendelőket. Ponekker László, a kaposvári Privát Hús Kft. ügyvezető tulajdonosa elmondta: a dráguló alapanyag- és energiaárak miatt kényszerpályára kerültek a feldolgozók. Pünkösd után náluk – bizonyos termékeknél – 8-10 százalék körüli emelés várható. A tőke- és a baromfihús, valamint a kolbász s a szalámi előre láthatóan ennél jobban drágulhat.
Forrás: www.kaposvarinapilap.hu
Szóljon hozzá fórumunkon: Kaposvár - Emelik a hús árát Somogyban
Kaposvár linkajánló: kaposvarlink.mconet.biz
Képeslapküldő – Kaposvár: Küldjön képeslapot ismerősének!
A hír támogatója:
Weblap gyártás, Honlap készítés, Weblap menedzselés.
Pl.:Klíma DVD Hotel Autó Ingatlan Egészség Számítógép Kereső optimalizálás
Minden ami Internet -> MCOnet International - Magyarország: www.mconet.biz; www.mconet.hu