Kaposvár több, mint 75 millió forinttal támogatja a városi röplabdaklubokat

Az idei támogatás 30 százalékkal több a tavalyinál, így a Fino Kaposvár férfi, az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem női csapatának és a Kaposvári Röplabda Akadémiának 14 millió forint jut az edzésekre és a mérkőzésekhez szükséges infrastruktúra biztosítására, 4 millió forint kifizetését pedig eredményességhez kötik.

Szita Károly polgármester hangsúlyozta, hogy a megnövelt támogatás célja a sikeres szereplés feltételeinek megteremtése mellett az is, hogy a fiatalok, a következő generációk egészségesebbek legyenek. Ezért épült futófolyosó, kosárlabda- és grundfocipálya a városban a közelmúltban, ezért terveznek új uszodát és sportcsarnokot a közeljövőben.

 

röplabda

A nők az élvonalban 2008-ban szerepeltek a legjobban, az ötödik helyen végeztek

 

A röplabda 1947-ben honosodott meg Kaposváron, mára 17 bajnoki és 18 kupaelsőségnél tartanak. A klubok vezetői arra hívták fel a figyelmet, hogy a somogyi megyeszékhely a röplabda magyarországi központja: nincs még egy olyan város, ahol a férfi és a női csapat is az első vonalban szerepelne, és a két klubban meg az akadémián mintegy 230-an röplabdáznak versenyszerűen.

 

/T.D.