Kaposvári az ország legszebb főtere, főutcája

Újabb rangos turisztikai elismerést kapott Kaposvár. A Virágos Magyarországért környezetszépítő verseny balatonfüredi díjkiosztóján a belváros átalakításáért a somogyi megyeszékhelynek ítélték a Magyarország legszebb főtere, főutcája díjat. Az elismerést Szita Károly polgármester vette át pénteken délelőtt.

Kaposváron található Magyarország legszebb főtere és főutcája - így értékelte a Virágos Magyarországért Szervező Bizottsága és a Magyar Turizmus Zrt. azt a munkát, amelyet a megyeszékhely végzett a belváros átalakításával. A díjat idén adták át először, Szita Károlynak a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója nyújtotta át az elismerést.

A kaposvári Ady Endre utca is megújult

 

Kaposváron 2010-ben befejeződött a belváros sétálóövezeteinek kiépítése, a Fő utca mellett immáron díszburkolat fedi a Noszlopy és az Ady utcát is. A gépkocsi forgalom kitiltása után díszkandelábereket helyezett ki, növényszigeteket épített és új köztéri szobrokat állított a város. A 2,4 milliárd forintos beruházás részeként megújult a Szivárvány Kulturális Központ, parkolóház és mélygarázs is épült.

A kaposvári Szivárvány Zeneház

 

Entente Florale Europe
Az Európai Virágos Városok és Falvak Versenye (Entente Florale Europe) egyedülálló program, hiszen 25 ezer településen majdnem ötvenmillió embert mozgósít minden évben a harmonikus környezet megteremtésére, szépítésére. Kaposvár a nemzetközi megmérettetésben már rendelkezik egy kimagasló eredménnyel: 2004-ben arany minősítést nyert el az Entente Florale Europe versenyben és ezzel Európa Virágos Városa lett.


Feltöltötte: Kraft Róbert

Somogy Megye Online