Kaposvári iskolák is kaphatnak támogatást informatikai szakkörök megtartására

A kormány meghirdette a Programozd a jövőd! projektet, melynek keretében 10 vidéki általános és középiskola kaphat támogatást informatikai szakkörök megtartására intézményeikben.

A Programozd a jövőd! projekt keretében 10 vidéki iskola kaphat lehetőséget arra, hogy 10 alkalmas informatikai foglalkozást tartsanak intézményeikben. A felhívásra a fővárosból és Pest megyéből nem lehet pályázni.
 
Az iskolák informatikai szakköröket tarthatnak a támogatás segítségével
 
A támogatásban részesülő közoktatási intézményeknek vállalniuk kell, hogy két körben 2022. januártól május végéig legalább 10 tanuló részvételével 10 alkalmas informatikai szakkört tartanak. A foglalkozásokat tartó pedagógusokat 2 hetes online kurzuson készítik fel a továbbadandó ismeretekre.
 
A szakkörök megtartására hat laptopot, tíz BBC micro:bit v2 GO mikrokontrollert és négy LEGO Education SPIKE Prime robotkészletet kapnak az iskolák.
 
A pályázatokat 2021.december 5-ig lehet benyújtani. A támogatásról szóló döntéseket még idén nyilvánosságra hozzák.
 
A Diplomás Pályakövetési Rendszer tavalyi összesített adataiból kiderül, hogy az informatika területén dolgozó szakembereknek a legmagasabb a bruttó fizetésük, közülük sokan diplomás munkakörben dolgozik.
 
BG
Forrás: MTI, Sonline
A képek illusztrációk