Kaposváron 2 milliárdos fejlesztés hoz új munkahelyeket is

Ismert kaposvári vállalat indított el nagyszabású beruházást – a Szabó Fogaskerékgyártó Kft. új üzemcsarnokot épít, modern eszközöket szerez be és a munkatársak létszáma is nőni fog.

Kétmilliárd forintos fejlesztésbe vágott bele a Szabó Fogaskerékgyártó Kft. Kaposváron. A cég a Magyar Multi pályázati program keretében indította el az összetett beruházást – tudatta a sonline.hu.
 
Új üzemcsarnokot építenek, modern ipari eszközöket szereznek be, ezek automatizált termelésirányítással kapcsolhatók össze - mondta el Szabó Krisztián ügyvezető a Somogy-Flandira inkubátorházban.
 
A támogatásnak hála saját termékfejlesztést is véghez visznek. Szabó Krisztián megjegyezte, hogy a beruházás felét adja csupán az elnyert összeg.
 
Kétmilliárd forintos fejlesztésbe vágott bele a Szabó Fogaskerékgyártó Kft. Kaposváron
Kétmilliárd forintos fejlesztésbe vágott bele a Szabó Fogaskerékgyártó Kft. Kaposváron
 
Az ügyvezető kitért arra, hogy manapság komoly kihívást jelent növelni a termelési hatékonyságot, legyőzve az energiaválságot. A cég számára nagyon fontos a termelési terület bővítése is, mert a korábbit kinőtték – írta meg a sonline.hu.
 
A kaposvári vállalat az új termelőeszközökkel új piacokat vett célba beszállítóként. Emellett olyan iparágakat szolgálhatnak majd ki, ahol eddig még nem voltak jelen.
 
A Szabó Fogaskerékgyártó Kft. jelenlegi legfőbb terükete a mezőgazdasági gépipar – a jövőben arra számítanak, hogy a megújuló energiákra alapozott iparágakban is teret hódíthatnak.
 
A fejlesztéssel új munkahelyek jönnek létre – a cég közép- és hosszútávon megduplázná a dolgozói számát. Jelenleg 50 embert foglalkoztatnak.
 
A beruházás 2023 végére fejeződhet be – adta hírül a sonline.hu.
 
Fotó: szabofogaskerek.hu
 
B.A.