Kerékpárút-fejlesztés érinti Kaposvárt

Kaposvárról Balatonlelle és a Zselici Csillagpark is biztonságosan elérhető lesz biciklivel 2019-re - jelentette be Szita Károly, polgármester.

A politikus elmondta, hogy a Balatonlellére vezető bicikliút az épülő 67-es gyorsforgalmi út melletti szervizúton lesz, a várostól 22 kilométerre található csillagparkhoz vezető szakasz pedig tervezés alatt áll. Elmékeztetett rá, hogy a megyeszékhely egymilliárd forintból bővíti és újítja meg kerékpárút-hálózatát, és fejleszti közösségi kerékpáros közlekedési rendszerét a következő években.

 

Kaposvárról Balatonlelle és a Zselici Csillagpark is biztonságosan elérhető lesz biciklivel 2019-re

Balatonlelle is elérhető lesz kerékpárral Kaposvárról

 

A város 24 kilométernyi kerékpárútjához és -sávjához további 16 kilométer épül, a ma még 4 állomásos közösségi kerékpáros közlekedési rendszer 18 állomásosra bővül, a jelenlegieken kívül pedig 170 új, tisztán elektromos és több hagyományos kerékpár áll majd a bérlők rendelkezésére - fejtett ki Szita Károly. A város kerékpáros beruházásai között szerepel, hogy további városrészeket, így Kaposfüredet és Toponárt is bekapcsolják a kerékpárút-hálózatba, megteremtve annak a lehetőségét, hogy az emberek biciklivel is biztonságosabban juthassanak el munkahelyükre.

/T.D.