Kibővítették a férőhelyeket a kaposvári Tulipános Bölcsődébe

A kaposvári Tulipános Bölcsőde 45,6 millió forint összegű, európai uniós vissza nem térítendő támogatáshoz jutott. A projekt célja, hogy javítsák a gyermekjóléti alapellátásokhoz való hozzáférést, valamint ezáltal elősegítsék a kisgyermekes szülők munkaerőpiacra való visszatérését.

A Petőfi utcai Tulipános Bölcsőde épületét könnyűszerkezetes, előre gyártott elemekből építették fel 1975-ben. A bölcsőde külső felületén lévő tulipános díszítés miatt kapta a nevét. Korábban, szintén európai uniós forrásból az épületet korszerűsítették, de nem bővítették a férőhelyeket. Eddig 104 gyermek befogadására volt alkalmas az intézmény, mely a fejlesztéseknek köszönhetően 116-ra nőtt.
 
Felújították a csoportszobákat és új játékokat is beszereztek
 
A munkálatok során az épület délkeleti szárnyában lévő 121 négyzetméter alapterületű egység megújult.  Felújítottak 1-1 csoportszobát és foglalkoztatót 42-42 négyzetméteren, valamint 1-1 öltöztető helyiséget és vizesblokkot. Az udvarra egy vécét is létesítettek. A gyerekek egy új teraszt és játszóudvart is birtokba vehettek. Az építési munkák során odafigyeltek az akadálymentesítési előírásokra, valamint korszerűsítették a kerítéseket és a nagyobb helyiségeket-, a csoportszobát és foglalkoztató szobát- pedig klímákkal szerelték fel.
 
A projekt keretében 8 millió forint értékben új eszközöket is beszereztek. Az új épületrész vadonatúj bútorokat kapott, a bölcsődei gondozási- és logisztikai feladatok ellátáshoz szükséges eszközöket beszerezték, valamint játékokat, játszóeszközöket és udvari játékokat is vásároltak.
 
A „Tulipános Bölcsőde férőhelybővítése” elnevezésű, TOP-6.2.1-19-KA1 2019-00001 azonosítószámú projektet a Széchenyi 2020 program keretében, az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósították meg. A férőhelybővítési projekt 100 %-os európai uniós támogatásból készült el.
 
BG
Forrás: Kapos.hu
A képek illusztrációk