Kiemelt rendezvényeket támogat Kaposvár

Zenei, képzőművészeti, sport- és mézfesztivál is szerepel Kaposvár idei kiemelt rendezvényei között, amelyek 107 millió forintos támogatásáról döntött a város közgyűlése.

Tíz esemény támogatásáról döntött a testület, Kaposvár legnagyobb múltra visszatekintő programját, a Dorottya-napokat február elején nagy sikerrel rendezték meg a somogyi megyeszékhelyen. A város legnagyobb összművészeti rendezvényét, a Rippl-Rónai Fesztivált május 25. és 28. között tartják. A Katonazenekari Fesztivált kétévente tartják Kaposváron, ahol a Helyőrségi Zenekar rendszeres fellépője a város kulturális rendezvényeinek. 

 

Tíz kiemelt rendezvény idén Kaposváron

Tíz kiemelt rendezvény idén Kaposváron

 

Szintén kiemelt esemény lesz a július 2. és 8. között zajló Nemzetközi Ifjúsági Labdarúgó Fesztivál, augusztus 13. és 19. között immár nyolcadik alkalommal rendezik meg a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivált. A kamarazenei fesztivál ideje alatt nyílik a 150 évvel ezelőtt Kaposváron születet Vaszary János festőművész országos érdeklődésre is számot tartó emlékkiállítása. Szeptemberben kerül sor a helyi értékeket bemutató, az identitástudatot erősítő Miénk a város elnevezésű fesztiválra és a Méz Fesztiválra. Az év utolsó hónapjában a Kaposvári Advent és a hagyományoknak megfelelően szilveszterkor tűzijáték és óévbúcsúztató koncert lesz.

 

/T.D.