Már jól haladnak a Kaposvárra érkező elektromos autóbuszok gyártásával

A Kaposvári Közlekedési Zrt két darab Ikarus 120e szóló elektromos buszt rendelt meg, melyeket Székesfehérváron gyártanak.

A székesfehérvári üzemben gyártott villanybuszok Kaposvár első tisztán elektromos buszai lesznek. A buszok színe bordó és szürke lesz, a korábbi fehér színű típushoz képest.
 
Bordó és szürke színűek lesznek a villanybuszok
 
Az elektromos buszok 2-2-2 ajtókiosztású, 28 fix ülőhellyel és Valeo gyártmányú légkondicionálóval szerelt külső-belső biztonsági kamerarendszerrel és mobil eszközök töltésére szolgáló USB-aljzatokkal felszereltek.
 
Szita Károly, Kaposvár polgármestere 2021 decemberében bejelentette, hogy a 2 villanybuszt még további 6 követi. A cél, hogy a CNG-gázzal működő buszokat idővel elektromosokra cseréljék a későbbiek során. 
 
A villanybuszok darabonként 140 millió forintba kerülnek. Az Ikarus 120e szóló elektromos buszok 2022 áprilisáig érkeznek meg a somogy megyei városba.
 
Kaposváron a tömegközlekedés fejlesztésének részeként korszerű utastájékoztató rendszert hoznak létre, és kialakítják az e-jegyrendszert is.
 
BG
Forrás: MagyarBusz, KaposvárMost
A képek Szita Károly polgármester közösségi oldaláról vannak