Megújul a kaposvári kórház szülészeti osztálya

A kaposvári Kaposi Mór Oktató Kórház szülészeti osztályának felújított épülete a nyár közepén nyílik meg - jelentette be Szita Károly, Kaposvár polgármestere a Facebook-oldalára feltöltött videóban. A polgármester kiemelte, hogy családbarát szülészet épül, mindez a covid idején.

“Családbarát szülészet épül, és ebbe mindent tessenek beleérteni, ami önmagát a családot jelenti. A megszületendő kisgyermek ott marad végig az édesanyjánál, az édesapja itt lehet mellette. Vagyis egy olyan miliőt sugároz ez az épület, amely megadja számunkra azt a lehetőséget, hogy a Gyarapodó Kaposvár ne csak szavakban jelenjen meg, hanem megjelenjen gyermekek születésében is.” - mesélte a videóban Szita Károly.

A polgármester továbbá azt is hangsúlyozta, hogy egy nehéz időszak közepette történik a felújítás, amikor még inkább hálával tartozunk az egészségügyi szakembereknek: “A covid idején épül mindez, olyan körülmények között, amikor szintén csak hálával tartozunk az itt dolgozó ápolóknak, az itt dolgozó orvosoknak. “

kaposvar_szuleszet

A szülészeti osztály modernizációja már 2019-ben elkezdődött

Azt már korábban közölte a kaposvári polgármesteri hivatal, hogy a szülészet felújítása 2,4 milliárd forintba kerül. A kormány ezen felújításra az egészségügyi ellátórendszer működésének javításáért megvalósuló kiemelt vidéki fejlesztésként tekint.

Közölték továbbá azt is, hogy a szülészeti osztály modernizációja már 2 éve, 2019-ben elkezdődött az eszközbeszerzéssel, amelyekre 442 millió forintot fordítottak. Ezeket a gyógyászati eszközöket, amelyeket kormányzati támogatásból vásároltak, már használatba is vette a Kaposi Mór Oktató Kórház. Szülőágy, inkubátor, ultrahang készülék, röntgengép és műtő felszerelés is érkezett az eszközbeszerzés által. 

Az MTI közleményéből kiderült, hogy 2011 és 2016 között 15 milliárd forintot fordítottak a 400 ezer embert ellátó kaposvári kórház fejlesztésére, a szülészeti osztály rekonstrukciója pedig a kórház teljes megújításának egyik része. A felújítási munkálatok lehetővé tették többek között a betegek kényelmények növelését, a tágas és világos várótermek megvalósítását, a modern technikai eszközök használatát, valamint a megfelelő munkakörülmények biztosítását is. 


Forrás: MTI, Szita Károly Facebook oldala
Képeink illusztrációk.

CS.SZ.