Megújult a kaposvári Gépész

A Kaposvári SZC Eötvös Loránd Műszaki Technikum és Kollégiumot százhúsz millióból újították fel.

Kaposváron mindenki ismeri a Gépész iskolát, mely intézményben közel 60 éves fennállása óta csaknem 60 ezer szakember szerezte meg szakmáját.
 
120 milliót fordítottak az épület felújítására 
 
Az iskola jelenlegi épületében 40 éve vannak, ahol a tanműhelyeknél a nyílászárók és esőcsatornák már rosszak voltak, emiatt sokszor beázott az intézmény.
 
A mostani fejlesztés keretében kicserélték a Pázmány Péter utcai oldalon, az épület északi szárnyán a nyílászárókat, felújították a tanműhelyt, korszerűsítették a csapadék elvezetőrendszert, valamint szigetelték a tornatermet is.
 
A beruházás az Innovációs és Technológiai Minisztérium 120 millió forint támogatásával valósult meg. Az épület energetikai felújításával a megspórolt pénzt a tanulók eszközparkjának bővítésére fordítja majd az iskola.
 
A Gépész suli 2015-2021 között 1 milliárd forint támogatásban részesült. Az iskola korszerűsítésével nem állnak le, 2022-ben tovább folytatják.
 
A Gépészben végzett tanulókra számítanak, mivel Kaposvár újraiparosítási programjának eredményeképp folyamatosan új cégek érkeznek a városba és szükségük lesz jól képzett szakemberekre.
 
BG
Forrás: KaposvárMost, Sonline
A képek illusztrációk