Megvásárolnák a kaposvári jégcsarnokot

A város képviselő-testülete rendkívüli ülésen határozott arról, hogy társaságiadó-kedvezményből származó forrás felhasználásával vásárolná meg a kaposvári jégcsarnokot a somogyi megyeszékhely sportiskolája.

A megszavazott előterjesztésben az áll, hogy 2006-ban az intézményt üzemeltető Kaposvár Jégcsarnok Kft. 20 éves futamidőre svájci frank alapú lízingszerződést kötött a több mint 9500 négyzetméteres létesítmény 780 millió forintért történő megvásárlására a CIB Ingatlanlízing Zrt.-vel. A kontraktus alapján jelenleg fennálló tőketartozás a svájci frank árfolyamának felvételtől számított jelentős emelkedése miatt több mint 645 millió forint. A Magyar Jégkorong Szövetséggel folytatott egyeztetések alapján ugyanakkor lehetőség nyílt a jégcsarnok tao-támogatásból történő megvételére, s így "a jelentős teherrel járó lízingszerződés egyösszegű törlesztésére" - indokolt az előterjesztés.

 

Társaságiadó-kedvezményből származó forrás felhasználásával vásárolná meg a kaposvári jégcsarnokot a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola

 

Az értékbecslő által 700 millió forintra becsült létesítmény megvásárlásához a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola 2018. április végéig pályázatot nyújt be az MJSZ-hez. Annak sikere esetén az ingatlan értékének 70 százalékára, azaz 490 millió forintra nyerhető támogatás, amelyhez 210 millió forintos önrész szükséges. Erről 15 egyhangú igen szavazattal döntött a kaposvári közgyűlés.

 

MTI/T.D.