SomFALU-2019 pályázatát 25 települési és 1 nemzetközi önkormányzat nyerte el

A Somogy Megyei Önkormányzat 8 milliós keretösszegű vissza nem térő támogatására 2019 március 15. és április 30. között lehetett pályázni az Önkormányzatoknak.

A programra 26 pályázat érkezett be, így a támogatást 25 települési és 1 nemzetközi önkormányzat használhatja fel. Sajnos ezzel még nem tudnak kielégíteni minden igényt, amire az Önkormányzatoknak szüksége van, de apránként sor kerül a további szükséges programokra is. A támogatás minimális összege 100.000 ft a maximális pedig 500.000 ft. A pályázat célja a településen élő közösségek erősítése. Ezen felül még pályázati önerőt is biztosítottak.

 

Eddén az egyik sikeresen pályázó településen egészségnapot tartottak, ami szintén egy támogatott rendezvény keretén belül valósult meg. Pályázati önerővel hozzájárulnak a patalomi közösségi tér és a kercseligeti külterületi utak felújításához. A pályázatok között szerepelnek olyan támogatott rendezvények, mint a sportnapok, gasztronómiai és kulturális rendezvények, fotókiállítás, települési kiadvány megjelenítése és  a helyi identitást erősítő felhívásukra emléktábla állítása.

 

A pályázat célja a településen élő közösségek erősítése.

A pályázat célja a településen élő közösségek erősítése.

 

Az Somogy Megyei Önkormányzat reményei szerint a támogatások segítségével a pályázati célkitűzések sikeresen megvalósulnak.

 

Nagy Mariann Edde polgármestere elmondta, hogy a tavalyi egészségnaphoz képest az idén sokkal több programmal tudtak hozzájárulni a közösség erősítéséhez és ezen kívül az egészséges életmód kialakításához szükséges információk átadásával, köszönhetően a pénzbeli hozzájárulásnak.