Száznál is több program a Rippl-Rónai Fesztiválon

Több mint száz programmal várják az érdeklődőket a Rippl-Rónai Fesztiválon, a május 25. és 28. közötti rendezvényt egyszerre jellemzi majd az idők próbáját kiálló értékek bemutatása és a fiatalos lendület.

Kaposvár világhírű szülöttének, Rippl-Rónai József (1861-1927) festőművésznek emléket állító összművészeti rendezvény az önkormányzat, városi intézmények, civilek és vállalkozások példátlanul széles körű összefogásának eredménye. Tisztelegnek majd a hat évvel ezelőtt elhunyt Makovecz Imre előtt konferenciával és kiállítással, bemutatják a Rippl-Rónai Múzeum képzőművészeti gyűjteményének a látogatók előtt eddig ismeretlen grafikáit, továbbá Szabados János festőművész munkáit.

 

Száznál is több programot kínál a Rippl-Rónai Fesztivál május 25-28. között

Száznál is több programot kínál a Rippl-Rónai Fesztivál május 25-28. között

 

A látogatókat emellett régészeti és zászlókiállításra, utcatárlatra, fényfestő ünnepre, helyi és olyan neves előadók fellépéseire invitálják, mint Kamarás Iván, Malek Andrea, Lajkó Félix, vagy a Karthago zenekar. A szervezők a Kaposvári Egyetemmel és a város művészeti iskoláival együtt arra törekednek, hogy a fesztivál vendégei ne csak szemlélői, hanem aktív részesei legyenek a városban zajló alkotás folyamatának, részt vegyenek képzőművészeti foglalkozásokon.

/T.D.