Több kiemelt rendezvénye lesz idén Kaposvárnak

A kaposvári közgyűlés a kiemelt fesztiválok 114,5 millió forintos támogatásáról döntött, ezek között szerepel színházi, zenei, képzőművészeti és egyebek mellett mézfesztivál is.

A képviselők által elfogadott előterjesztés szerint a város a tavalyinál 7 millió forinttal többet szán erre a célra. A 12 esemény közül az elsőre február elején került sor, Kaposvár legnagyobb múltra visszatekintő programja a Dorottya-napok. A kétévente sorra kerülő Kaposvári Nemzetközi Assitej Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennálé május 7. és 12 között lesz a városban, amelynek Fő utcája erre az időre szabadtéri színházi negyeddé alakul. Kaposvár legnagyobb összművészeti rendezvényét, a Rippl-Rónai Fesztivált május 25. és 28. között tartják, és szintén kiemelt esemény lesz a július 7. és 13. között zajló Nemzetközi Ifjúsági Labdarúgó Fesztivál, amely nemcsak foci-, hanem kézilabda-, röplabda- és kosárlabdatornát is magába foglal. 

 

Több kiemelt rendezvénye lesz idén Kaposvárnak

A Miénk a város fesztivál a helyi értékeket mutatja be

 

A támogatott rendezvények között van a Nyári Színházi Esték és a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál. Ugyancsak helyet kapott a nagyrendezvények között a kaposváriak körében rendkívül kedvelt, a helyi értékeket bemutató Miénk a város elnevezésű fesztivál, amelyre szeptember 7. és 9. között kerül sor. A szeptember 14-én és 15-én zajló Méz Fesztivál a somogyi méhészeti termékeket népszerűsíti, és felhívja a figyelmet az egészséges táplálkozás fontosságára. A decemberi Kaposvári Adventet azért szervezik, hogy a város polgárai átélhessék a meghitt, "békebeli" adventi hangulatot, végül a hagyományoknak megfelelően szilveszterkor tűzijáték lesz a belvárosban, az újévi kiemelt események sora az újévi koncerttel indul.

 

MTI/T.D.