Több millió forinthoz juthatnak a kaposvári vállalkozók fiatalok

A Nemzeti Tehetség Központ meghirdette a Start ösztöndíjprogramot, melynek keretében 8 millió forint támogatáshoz juthatnak az ötletgazdák.

A Nemzeti Tehetség Központ és a Design Terminal pályázatára 3 témakörben lehet jelentkezni. Újrakezdés címszó alatt olyan ötletekre kíváncsiak, amely a koronavírus utáni újratervezéshez alkalmazható. A Generációs összefogás témakörében a fiatalok és idősebbek közötti kommunikációt elősegítő javaslatokat lehet összefoglalni, míg az Online vagy offline címszó alatt a valódi és a virtuális tér közötti határt és az azok közötti átjárást keresik.
 
Technológiai ötletekkel juthatnak milliókhoz a kaposváriaknak
 
Pályázni technológiai alapú termék vagy szolgáltatásötlettel lehet de nem kell, hogy minden részletre kiterjedően kidolgozott legyen. A programra 20 fő kerülhet be.
 
A programba résztvevők 2 hónapon keresztül workshopokon, mentorok segítségével cégalapításról, csapatépítésről, a befektetők sikeres megnyeréséről, a pénzügyi tervezésről, a sales- és marketing-folyamatokról is új ismereteket szereznek.
 
A bejutott személyek 3 millió forint kezdőtökéhez jutnak, amivel elkezdhetik vállalkozásukat, majd a 2. hónap végén a Demo Day eseményén két fő bruttó 5 millió forintot nyerhet el.
 
A programra 2022. április 1-ig lehet jelentkezni kidolgozott üzleti koncepcióval, 2 perces videóval, amiben eddigi pályájukat és jövőbeli céljaikat ismertetik.
 
BG
Forrás: MTI
A képek illusztrációk