Több százmilliót kap Kaposvár közlekedésfejlesztésre

Kaposvár közösségi közlekedés fejlesztésére 650 millió forint uniós támogatást nyert el.

Kaposvár közlekedésfejlesztési stratégiájának fejlesztésére 650 millió forint európai uniós támogatást nyert el.
 
Két elektromos busz is hamarosan forgalomba áll
 
A fejlesztések első lépéseként üzembe helyeztek egy biogázt hasznosító buszflottát, valamint két elektromos busz is hamarosan megkezdi szolgálatát.
 
Kaposváron 2019-ben összegyűjtötték, hogy a helyiek milyennek szeretnék a várost 2030-ra. Első helyen a munkahelyek és a magas jövedelmek kaptak helyet, másodikként a gyermekvállalás támogatása, viszont harmadikként annak örülnének, ha Kaposvár lenne a legegészségesebb város az országban. Negyedik célként a fenntarthatóságot, az energiafüggetlenséget jelölték meg.
 
Kaposvár célja, hogy a közösségi közlekedésben és a szemétszállításban zéró emissziós járműveket használjanak.
 
Az elnyert támogatási szerződés alapja lesz egy 6 milliárd forint értékű fejlesztési program beindításának, amivel lehetővé válik, hogy több elektromos buszt vásároljanak, új buszmegállókat alakítsanak ki, új és korszerű utas-tájékoztatórendszer épüljön ki, vagy mobil-alkalmazással láthatóvá váljon, hol van szabad parkolóhely.
 
Kaposvár közlekedési stratégiájának fejlesztéséről szóló szerződést Kutnyánszky Zsolt Krisztián közlekedési operatív programokért felelős helyettes államtitkár és Turnai Károly, a Kaposvári Közlekedési Zrt. vezérigazgatója írta alá.
 
 
BG
Forrás: KaposMost, MTI
A képek illusztrációk