Tovább fejleszt a Kométa

A Kométa '99 ZRt. az elkövetkezendő 2-3 évben mintegy 3 milliárd forint értékű további beruházással kívánja megszilárdítani piaci pozícióit. 1999 óta több mint 6 milliárd forintot fordítottak a kaposvári húsüzem, valamint a termékek fejlesztésére, amely erőfeszítések méltó elismerése az idén elnyert Superbrands 2010 Díj - tájékoztatta szerkesztőségünket a vállalat.

A Kométa '99 ZRt. kizárólag sertéshúst dolgoz fel a kaposvári üzemében, ahol csak a legjobb minőségű, válogatott alapanyagokat veszi át a hazai tenyésztőktől, akikkel a hosszú távú együttműködésre törekszik. E tevékenysége mellett saját sertéstenyésztő telepet is üzemeltet, ahol nagy hozamú, ízletes és porhanyós húsú sertéseket nevelnek. Az állatok tartása, valamint a húsok feldolgozása mind-mind szigorú egészségügyi előírások betartásával történik. A vállalat a gazdasági válság ellenére - a húsipari szereplők közül elsőként, és a régió egyik legnagyobb foglalkoztatójaként - idén márciusban megemelte a dolgozói béreket, valamint kiemelt hangsúlyt fektet a kiváló magyar szakemberek kinevelésére, továbbképzésére is. A béremeléssel egyidőben több stratégiai beruházásba is belefogott a vállalat idén. Az erősödő fogyasztói igények hatására, amelyek természetesen a vállalat hosszú távú céljait is befolyásolják, döntött a kapacitásbővítés mellett, ennek érdekében új szalámiérlelő részleget helyezett üzembe - amely révén, éves szinten mintegy 2500 tonnára nőtt az összkapacitás. Az új celláknak köszönhetően a részleg teljes alapterülete 30%-kal növekedett. A szalámiérlelő teljes területén zárt ciklusú hűtés-fűtési rendszert üzemelt be a vállalat, amelynek köszönhetően az érlelő energiafelhasználása jelentősen csökkent.

Jobbra a cég ügyvezetője

 

A kaposvári üzem eddig az egyetlen Magyarországon, ahol ezt az energiahatékony hűtés-fűtési technológiát alkalmazzák, amely révén az érlelési folyamat hatékonyabbá és környezetkímélőbbé vált. A stratégiai beruházások a következő években is folytatódnak. A vállalat kiemelt hangsúlyt fektet az energiafelhasználás csökkentésére, valamint a hatékony vízfelhasználás érdekében egy szennyvíz üzemet is létesít, mindezeket további 1,3-1,5 millárd forint értékben.  A Kométa '99 ZRt. idén elnyerte a Superbrands 2010 Díjat, amellyel elismert hazai és nemzetközi márkák táborát gazdagítja. A nívós szakmai zsűri döntése méltó elismerés a professzionális és minőségi kiszolgálás iránti elkötelezett vállalat számára, amelynek segített piaci márkaismertsége ez év végére meghaladta a 80%-ot.
- A Kométa 99'ZRt. termékei idén számos díjat nyertek, amelyekre rendkívül büszkék vagyunk, hiszen az egyik legfontosabb küldetésünk a fogyasztóink minőségi táplálkozásának elősegítése, ezt pedig csak minőségi termékek biztosításával érhetjük el. A legnagyobb elismerést természetesen a Superbrands 2010 Díj jelenti, amelyet neves szakemberekből álló zsűri ítélt oda - nyilatkozta Giacomo Pedranzini, a Kométa ügyvezető igazgatója. A Superbrands 2010 elismerés mellett, a Kométa az idén négy oklevelet és egy diplomát nyert a Foodlawment Egyesület által szervezett országos hús-bajnokságon. Házi disznósajtja szakmai különdíjat, Kemencés sült sonkája pedig a 2010-es év közönségdíját nyerte el. Disznósajtja pedig Termék Díj Diplomával is büszkélkedhet.


Feltöltötte: Kraft Róbert
Somogy Megye Online