Tudományos és innovációs parkot hoznak létre Kaposváron

Az Óbudai Egyetem közreműködésével 10 milliárd forintból Tudományos és Innovációs parkot hoznak létre Kaposváron.

A tudományos park létrehozásáról már 2021 májusában megkötötték a megállapodást, viszont most jutott el a projekt a városvezetés és az Óbudai Egyetem között a megvalósítás szakaszáig.
 
Tudományos és innovációs parkot hoznak létre a városban
 
A projekt részeként 4 csarnokot építenének fel Kaposvár keleti ipari parkjába 6 hektáros területen. A beruházás várhatóan 2022 tavaszán elkezdődik.
 
Az Óbudai Egyetem és a Kaposvár célként tűzte ki, hogy fejleszti a régió iparát és társadalmi felzárkózását. A tervek szerint innovációs megoldásokkal segítik majd a vállalkozások létrehozását, valamint új oktatási lehetőségeket indítanak műszaki területen. A cél ezzel, hogy helyben tartsák a fiatalokat.
 
A megállapodás kiterjed kutatásfejlesztési és innovációs technológiák megalkotására. Közel 0 energiaigényű, magas szintű információs és intelligens eszközökkel felszerelt okosépületben környezetszennyező anyagok újrahasznosításával kapcsolatos kutatásokat és fejlesztéseket valósítanak meg. Emellett helikopter javító szakembereket képeznek ki és hadiipari kutatásokat is végeznek majd.
 
BG
Forrás: KaposvárMost
A képek illusztrációk