Új irányt vesz a kaposvári színház

Fülöp Péter, a kaposvári Csiky Gergely Színház igazgatója arról beszélt, hogy bár még néhány hónap hátravan addig, amíg birtokba vehetik a felújított színházépületet, a színház vezetői készen állnak arra, hogy a munkához megteremtsék a feltételeket.

"Nagyon jó színházat szeretnénk csinálni" - mondta Olt Tamás színművész, a színház új művészeti vezetője az első fél évad terveiről. Arra a kérdésre válaszolva, hogy a kaposvári színház fénykora megismételhető-e, elmondta: inkább valami újat szeretnének létrehozni. Azok a művészek, akik 35-40 éve elkezdtek Kaposváron színházat építeni, fiatalon kerültek oda, újítottak és sok fiatal alkotót hoztak helyzetbe. "Mi is fiatalok vagyunk, mi is energikusak vagyunk, mi is minőséget szeretnénk létrehozni" - jegyezte meg.

 

Új irányt vesz a kaposvári színház

Néhány hónap múlva a társulat ismét birtokba veheti a felújított színházépületet

 

A művészeti vezető beszélt arról is, hogy a jövő évadban Korai menyegző című saját színművét is színpadra állítja, az előadáson Berecz András ének- és mesemondóval dolgoznak együtt. Fülöp Péter elmondta: a kaposvári színház műsorán két nagyszínpadi gyerekelőadás szerepel a következő évadban. Mint mondta, ifjúsági témával és drámapedagógiai feldolgozással is foglalkoznak, továbbá együttműködnek a Kaposvári Egyetemmel. "Fontosnak tartjuk, hogy az utánpótlás-nevelésből kivegyük a részünket" - jegyezte meg.

 

MTI/T.D.