Új technológiai eszközöket kaptak a kaposvári általános iskola

A Precognox Kft a pandémia időszaka alatt pályázatot hirdetett "Modernebb eszközök modernebb oktatás címmel", melynek célja volt, hogy a kaposvári általános iskolák informatikai eszközeit fejlesszék.

A cég közleményéből kiderült, hogy színvonalas célok kerültek meghatározásra minden pályázó részéről, emiatt úgy döntöttek, hogy 1 nyertes helyett 2-t támogatnak.
 
Új SSD-ket és szoftvereket kapott az egyik iskola
 
A pályázat nyertesei a Somogy Megyei Duráczky József Óvoda, Általános Iskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Kollégium illetve a Kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskola Honvéd Utcai Tagiskolája.
 
Jóföldi Endre, a Precognox Kft, alapítója elmondta, hogy sokan álltak a kezdeményezés mellé, melyben részt vett a Kaposvári Városfejlesztési Központ és a Somogy Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.
 
Az összegyűlt pénzből a Somogy Megyei Duráczky József Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény egy oktatórobottal, a Honvéd utcai tagiskola pedig szoftverekkel és SSD meghajtókkal gazdagodott.
 
Szabó János, a Somogy Megyei Duráczky József Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény informatikatanára elmondta, hogy az adományokkal a gyerekek saját maguk tervezhetnek pl. egy melegházat.
 
Czimmermann Gergely, a Kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskola Honvéd Utcai Tagiskolájának oktatója örül az adománynak, mert a felújíthatták a régi számítógépeket.
 
A vállalkozás ügyvezetője hozzátette még, hogy jövőre folytatják a kezdeményezést.
 
BG
Forrás: KaposPont, Sonline
A képek illusztrációk