Végre elindul a villamos és gépészmérnök képzés Kaposváron

Kaposváron először indítanak villamos-és gépészmérnök képzéseket, melyre még pótfelvételi eljárás keretében jelentkezhetnek a fiatalok.

Somogy megye székhelyén évek óta népszerűek az agrárszakok, a lovas, pedagógus és művészeti képzések. Most viszont bővítik a képzési kínálatot villamos- és gépészmérnökök képzésével.
 
Hiánypótló szakokat indítanak a Kaposvári Egyetemen
 
A Kaposvári Egyetemen induló képzések elindításával kapcsolatos szándéknyilatkozatot 2020. júliusában írta alá Szita Károly, a város polgármestere, dr. Kovács Levente, az Óbudai Egyetem rektora és a dr. Szászi István, a Robert Bosch Kft. Budapesti Fejlesztési Központjának vezetője.
 
A képzésekkel szeretnék elérni, hogy a hazai duális műszaki képzés egyik fontos állomásává váljon a város, ami hozzájárul a térség fejlődéséhez is.
 
A képzés sikerének biztosítéka az Óbudai Egyetem felsőoktatási tapasztalatai, valamint a Robert Bosch Kft  magasszintű gyakorlati tudása és technológiája. A cég közreműködésével létrehoznak egy Ipar 4.0 laborhálózatot is.
 
A 2021 szeptemberében induló 2 új hiánypótló szakra jelenleg még pótfelvételivel is lehet jelentkezni a képzések valamelyikére. Még a Kaposvár Számít Rád ösztöndíjprogramot is kiterjesztették erre a két szakra.
 
BG
Forrás: Kapos, KaposPont
A képek illusztrációk