Zöldmezős beruházás Kaposváron 6,6 milliárdból

Lerakták az új szennyvíztisztító telep alapkövét Kaposváron, a mintegy 6,6 milliárd forintos beruházás uniós és hazai forrásból valósul meg, keretében modern tisztítómű és biogáz erőmű létesül.

A fejlesztés lehetőséget nyújt a költséghatékony üzemeltetésre, a szennyvíziszap energetikai célú hasznosítására. A jelenlegi telep Kaposvár és 16 környező település mintegy 4 millió köbméter szennyvízét tisztítja meg évente, naponta 25 ezer köbméter szennyvíz tisztítására tervezték, a jelenlegit pedig 14 ezer köbméter kapacitásúra tervezték. A fejlesztés nem "látványberuházás", elsődleges célja a kisebb környezetterhelés elérése. 

 

Zöldmezős beruházás Kaposváron 6,6 milliárdból

Kaposvár számára kiemelten fontos, hogy a "jövőnek dolgozzanak", zöldvárosként mindig az újabb megoldásokat kell keresik

 

Szita Károly polgármester szerint Kaposvár jelentős fejlődésen ment keresztül az elmúlt két évtizedben, többek között a magyarországi nagyvárosok között elsőként lett teljesen csatornázott. A város számára kiemelten fontos, hogy a "jövőnek dolgozzanak", mert bár Kaposvárnak van már szennyvíztelepe, zöldvárosként mindig az újabb megoldásokat kell keresnie. A projekt a környezettudatosságot és energiahatékonyságot tartja szem előtt.

 

/T.D.